“Continu blijven verbeteren. Met elkaar en voor alle klanten van Zorg en Zekerheid.”

Wat doe je om jouw droombaan te realiseren? Zelfs als je eerst nog niet precies weet wat je zoekt? Dan ga je op onderzoek uit en pak je elk interessant project aan. Dat is precies wat Anne van Kesteren heeft gedaan bij Zorg en Zekerheid. Binnen een paar jaar heeft ze alle kansen benut om zo invulling te geven aan haar werk. Wat zich vervolgens heeft ontwikkeld tot haar huidige functie als Coach Continu Verbeteren. Een titel die ze met trots draagt. “Nu heb ik een functie waar ik veel ruimte krijg om zelf invulling te geven aan mijn werkzaamheden. Natuurlijk wel met een bepaald doel om naartoe te werken. Dat past bij mij.”

Een nieuw vakgebied

“Ik ben per toeval bij Zorg en Zekerheid terechtgekomen. Of beter gezegd: via mijn netwerk, want ik ken een paar mensen die er al jaren werken. Hun enthousiasme over Zorg en Zekerheid werkte zo aanstekelijk dat ik een open sollicitatie stuurde in 2019. Met succes! Want zelfs met 0 ervaring in de verzekeringsbranche zag de Recruiter carrièrekansen in de functie als Specialist Administratie. Een vrij nieuwe functie waar de kaders nog veel openlagen. Dat wakkerde mijn enthousiasme aan en zo ben ik begonnen bij de divisie Administratie”. 

Werkomgeving met veel kansen

“Naast mijn vaste taken was ik regelmatig met verbeterprojecten bezig. Tijdens deze projecten kwam ik in contact kwam met collega’s van andere afdelingen. Samen hebben we gekeken naar vraagstukken als: wat speelt hier? Waar wringt het? Wat kunnen we waar verbeteren? En hoe? Zo maakte ik uiteindelijk kennis met LEAN en de term Continu Verbeteren. Toen wist ik het zeker: hier wilde ik meer mee doen. Daar heb ik ook de ruimte voor gekregen bij Zorg en Zekerheid. Na zo’n 1,5 jaar maakte ik de switch van operationele werkzaamheden naar projectmatig werken. Ik kreeg de kans om LEAN-trainingen te volgen. En die kennis deelde ik weer met mijn collega’s.” 

“Ik mocht al gelijk proeven hoe het is om bepaalde processen te verbeteren. Dat smaakte naar meer!”

Iedereen doet ertoe

“Mijn doel is om samen met de hele organisatie slimmer te werken. En mijn aandeel is om mensen te helpen verbeteren door ze te voorzien van kennis en vaardigheden. Hoe? Door de juiste vragen te stellen en kritisch te kijken hoe we onze klanten beter kunnen helpen. Het begeleiden van verbetertrajecten en het geven van trainingen spelen daar een belangrijke rol in. Een paar maanden geleden heb ik gesolliciteerd naar de functie Coach Continu Verbeteren. Nu geef ik veranderkundig advies voor de hele organisatie. Van het Contactcenter tot Divisiemanagers. Het inspireren van anderen is één van de speerpunten in mijn functie. Ik daag mijn collega’s uit om zelf aan de slag te gaan met continu verbeteren. Bijvoorbeeld hoe ze effectiever kunnen werken. En met zo’n divers medewerkersbestand als bij Zorg en Zekerheid krijg je genoeg inzichten. Door die inzichten te verzamelen en er werk van te maken breng je verschillende lagen van de organisatie samen. Alles met het doel om de klant het best te bedienen.” 

Durf verder te kijken

“Vanaf dag 1 mocht ik zelf de regie pakken. En alle inzet krijgt de waardering die het verdient. Dat vind ik fijn. En het werkt direct stimulerend om nóg meer te laten zien wat je kan. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik uiteindelijk mijn ideale heb gevonden. Als je verandering aan durft te gaan, dan zit je bij Zorg en Zekerheid echt op je plek."