“Het zonnetje, dat ben ik en kan ik zijn hier bij Zorg en Zekerheid”

“Wat heb ik nu te vertellen? Dat was mijn eerste gedachte, maar uiteindelijk mag jij daar als lezer over oordelen. Het was 22 april 1996 toen ik in dienst trad bij Zorg en Zekerheid. Ik reed langs het pand, toen nog aan het Kanaalpark 140. Een imposant zakelijk beige pand met deels een pui van glas. Omringd door groen. Vlaggen van Zorg en Zekerheid voor het pand die wapperden. Hier wil ik werken, dacht ik en heb er toen werk van gemaakt. Mijn intuïtie was goed, want ik werk er nog steeds. Nu als Medewerker Controle op de divisie Administratie. Mijn werkplek is nu ons nieuwe pand aan de A44. Maar die gezelligheid en collegialiteit is er nog steeds. Samen met mij zijn er meer collega’s die hier al jaren werken. Als ik het kantoor instap en mijn collega’s zie dan voelt dat als een soort van thuiskomen.”

Daarom is het nog steeds leuk

“Ik krijg vaak de vraag waarom het zo leuk is om bij Zorg en Zekerheid te werken. Dat is een optelsom van factoren. Allereerst hecht ik veel waarde aan flexibele werktijden. Ik werk nu 4 x 6 uur en dat kan gewoon. Mijn kind is inmiddels groot. Maar nu heb ik dagelijks tijd voor een lange wandeling met mijn hondje Shaffy. Daarnaast heb je regie over jouw eigen carrière, wat voor doelen je ook nastreeft. Maar nog belangrijker vind ik de vrijheid die je hebt om het werk zelf in te plannen. Zeker ik heb ook deadlines die vaststaan, maar er is veel ruimte om mijn eigen planning te maken. En als laatste de beloning voor het werken hier is meer dan goed. Dat gevoel van erkenning is zeer waardevol.” 

Ze noemen mij het zonnetje in huis

“Van mijn ouders kreeg ik de naam Esther. Hier op kantoor heb ik de bijnaam ’het zonnetje.’ Een bijnaam waar ik trots op ben. Het klopt. Die bijnaam past ook bij me. Ik ben inderdaad altijd vrolijk en hou van gezelligheid. Er is zelfs een moment geweest waarop een manager mij vroeg voor zijn team. Zijn letterlijke woorden waren: ‘Ik heb een zonnetje, positieve teamplayer nodig in mijn team’. Ik snap wel dat hij aan mij dacht. Plezier in het werk vergroot je motivatie, je productiviteit en creativiteit. Tenminste… dat is mijn ervaring. Zeker ik ben soms ook gestrest maar kan er dan om lachen. Lachen is mijn medicijn voor een goede mentale gezondheid.” 

Je hebt regie over jouw carrière, wat voor doelen je ook nastreeft  

Generatie X en Y

“Ik voel me niet oud. Als generatie X. Maar ben het waarschijnlijk wel voor mijn collega’s van generatie Y. Dat realiseer ik me nu meer. Hier bij Zorg en Zekerheid is er een jaarlijkse summerschool en winterschool met interessante workshops. Zomer 2022 en de workshop over de generaties op de werkvloer is me het meest bijgebleven. Dat was erg leerzaam. Met als positieve boodschap dat we veel van elkaar kunnen leren. Elke generatie heeft zijn eigen perspectief en ervaringen. Samenwerken levert dus een breed scala aan standpunten en ideeën op. Ik ben daardoor ook flexibel, ook in mijn communicatie. Zo reageer ik nu ook met een hartje op de app nu ik weet dat het duimpje maar een matige voldoende is.”