"Ik ben trots op onze afdeling Corporate Communicatie. En op het project: ‘Een beetje geluk in jouw buurt’.”

Jamila begrijpt dat taal in de tijd verandert. Ze heeft de bachelor Film- en literatuurwetenschap gestudeerd. En literatuur en films van over de hele wereld bestudeerd en geanalyseerd in historisch perspectief, in relatie tot andere culturen en media, maar ook met het oog op hedendaagse debatten. Haar eerste baan was op het callcenter van Zorg en Zekerheid. “Dat was een erg leuke tijd. De ideale plek om mensenkennis en begrip over de zorgverzekeringswereld op te doen. In 2018 ben ik begonnen als communicatiespecialist. Je krijgt hier echt de kans om door te groeien. Uiteindelijk is dit mijn vak, werken met taal.”

Zingeving

Ik had eerder al een dagje meegedraaid op de afdeling Corporate Communicatie voor mijn oriëntatie. Dat doet Zorg en Zekerheid goed. Ik ben erg blij met mijn werk en met het doel dat we nastreven vanuit Zorg en Zekerheid. Zorgen dat mensen de gezondste versie van zichzelf worden. Dat is ons doel. De focus op zorg verleggen we naar gezondheid. Van fysieke fitheid, financiële fitheid tot mentale gezondheid en een gezonde regio. Dat promoten geeft voldoening. In coronatijd hebben we de regio betrokken bij ons doel. Iedereen kon ideeën inbrengen die bijdragen aan een goede gezondheid.  

“Zorg en Zekerheid vroeg iedereen met een goed idee zich te melden. De voorwaarden: je idee draagt bij aan meer geluk in jouw directe omgeving en draagt bij aan wat wij als regionale zorgverzekeraar belangrijk vinden: gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning. In totaal hebben we 17 initiatieven gerealiseerd.  Zo werden bewoners van een woonzorgcentrum in Aalsmeer getrakteerd op een goochelshow, ontving zorgpersoneel in Bodegraven-Reeuwijk een vers bakkie koffie of thee op de Dag van de Zorg en kregen 185 gezinnen in Haarlemmermeer een gratis beweegpakket bezorgd.” 

Mijn gezondste versie

“Zelf zorg ik voor mijn gezondste versie met circuittrainingen, HITT en bodypump. Ook wandel ik graag met mensen uit de buurt. Ik realiseer me dat ik een baan heb waarbij ik veel zit. Dus ik neem de trap wanneer het kan en probeer elke dag mijn bewegingsdoel van 10.000 stappen te halen.” 

“Ik heb fijne collega’s, het klikt. We brengen allemaal onze kwaliteiten en hebben het ook gezellig met elkaar.” 

Teamdynamiek

Het plezier in mijn werk draagt bij aan mijn mentale fitheid. Toen ik net begon moest ik wel even wennen aan de dynamiek van communicatie. We zijn immers met elkaar verantwoordelijk voor alle communicatie over Zorg en Zekerheid: geplande en ongeplande communicatie. In de online en offline media.  

We zijn met een team van 8 collega’s en werken veel als team samen. Een leuke werkdag is een kantoordag. Samen de dag beginnen met een kop koffie. Met elkaar brainstormen, concrete plannen maken en dit op hoog tempo uitvoeren.  

“We hebben de persoonlijkheidsanalyse en DISC-test als team gedaan. De DISC-theorie categoriseert mensen op basis van 4 basisstijlen van gedrag: dominant, invloedrijk, stabiliteit en consciëntieus. We zijn al heel open. Maar nu herkennen we gedrag en het talent van elkaar beter. Met begrip voor elkaar communiceer je natuurlijk ook beter. “