“Werken binnen een organisatie met korte lijnen vindt Jane fijn. Bij Zorg en Zekerheid werk je samen aan het verbeteren van de hele organisatie”

Jane werkt bij Zorg en Zekerheid als Specialist Administratie Declaraties. Hier krijgt ze de ruimte om projecten op te pakken die voor haar interessant zijn. “Je kan zelf veel initiatief tonen in wat jij leuk vindt en wat je nog wil leren. Vooral het werken vanuit een zelfsturend team vind ik leuk. Met elkaar zorgen we dat de planning en bezetting in orde is. Daarmee heb je veel verantwoordelijkheid en dat vind ik fijn.”

Een goede start

“Ik ben jaren marathonschaatser geweest en toen ik daarmee stopte, ging ik op zoek naar een nieuwe start. Ik mocht op gesprek komen na een open sollicitatie bij Zorg en Zekerheid. Wat ik heel fijn vond in dit gesprek, is dat er meer aandacht was voor mijn competenties dan voor mijn werkervaring. Wat zijn mijn sterke punten? En waar krijg ik energie van? We kwamen er samen achter dat de functie Specialist Administratie Declaraties goed bij me paste. Om een nog beter beeld bij de functie en het team te krijgen, mocht ik een dag meelopen. Na deze meeloopdag was ik gelijk enthousiast door de gezelligheid en de fijne sfeer op de vloer.” 

Verbetergroepen

“In mijn inwerkperiode kreeg ik veel persoonlijke begeleiding. Bij Zorg en Zekerheid werken we met zelforganiserende teams. Die manier van werken geeft ons onderling veel vrijheid. Ik werk op de afdeling Declaraties met nog 4 andere collega’s. Omdat we een klein team hebben, zorgt dit voor verbinding. Wij bepalen zelf hoe we onze dagen indelen en wie welke werkzaamheden oppakt. Zo lang we binnen onze service levels blijven krijgen we hier veel ruimte in. Op dit moment zit ik in verschillende verbetergroepen. Hier kijk ik samen met collega’s naar problemen of processen die we willen verbeteren. Zo waren er veel uitgevallen declaraties voor acnetherapie. Ik ben toen met het inkoop team in gesprek gegaan. Wat ging er fout? En hoe gaan we dit de volgende keer voorkomen? Dit maakt voor mij de baan uitdagender en interessanter.” 

“Ik heb veel collega’s die al jaren bij Zorg en Zekerheid werken. Dat zegt veel over de organisatie en hoe ze met hun mensen omgaan.” 

Zorg en Zekerheid denkt met je mee

“Iedereen binnen de organisatie is benaderbaar. Je stapt makkelijk op mensen af en alles is bespreekbaar. Zo draaien collega’s vaak een dagje met elkaar mee. Als jij interesse hebt in ICT dan mag je een dag met het ICT-team meelopen. Dit is ook de reden dat veel collega’s doorgroeien naar andere afdelingen en functies. “Ik vind dat een mooie manier om mensen aan de organisatie te binden. Ook stimuleren ze het om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben nu bezig met de Lean-training Green Belt. In deze training leer ik de Lean-werkwijze en het verbeteren van de klantbeleving. Maar ook als je interesse hebt in een bepaalde opleiding kan je dit aangeven. Je hebt zelf invloed op hoe jij je blijft ontwikkelen.” 

 

Jong Zorg en Zekerheid

“Als mensen vragen waarom ik het naar mijn zin heb bij Zorg en Zekerheid denk ik direct aan de gezelligheid. We werken hard, maar er is ook  altijd tijd voor een grapje of een moment om even bij te praten. Zo hebben we een actieve personeelsvereniging en Jong Zorg en Zekerheid. Zij organiseren leuke activiteiten voor de hele organisatie. In december hebben we een kerstmarkt bezocht en kerststukjes gemaakt. In de zomer waren er activiteiten op het strand en zelfs een kroegentocht. Dat was ontzettend leuk en brengt collega’s dichter bij elkaar.