“Zekerheid, minder administratieve lasten en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zorginkoop is er voor onze verzekerden”

Joyce heeft de master Gezondheidswetenschappen gedaan. Een bewuste keuze. Wel de zorg, maar niet aan het bed. Met haar master zit ze bij Zorginkoop helemaal op haar plek. “Ik geloof in de rol van een zorgverzekeraar om bepaalde veranderingen te realiseren. En mijn werkgever, Zorg en Zekerheid draagt bij aan deze veranderingen. Daar ben ik erg blij mee.”

Van afstuderen, werkervaringsplek naar Zorginkoop

Joyce heeft haar scriptie geschreven bij Zorg en Zekerheid op de afdeling Materiaal en Kwaliteitscontrole. En bleef. Op de divisie Administratie kreeg ze als Medewerker Controle een werkervaringsplek. Van financiële controles, schrijven van risicoanalyses tot behalen van certificaten. “Ik kreeg in die 6 maanden ook de kans om te ontdekken wat leuk is en bij mij past. De afdeling Zorginkoop heeft indruk gemaakt in mijn oriëntatie. Vanaf februari 2021 werk ik als Zorginkoper. Ik heb geen moment getwijfeld. Zei meteen ja op deze baan. Dolblij was en ben ik met het vertrouwen. Bij Zorg en Zekerheid zeggen ze het niet alleen, maar doen ze het ook. Het bedrijf investeert en biedt begeleiding in persoonlijke en professionele ontwikkeling.”  

Positieve gezondheid

"Toen ik begon met werken bij Zorg en Zekerheid waren er nog regelmatigs lockdowns. De eerste maanden heb ik dus gedeeltelijk thuisgewerkt. En nog steeds werk ik graag thuis. Dan kan ik me beter concentreren, hoe gezellig het ook is op kantoor. En die mogelijkheid is er binnen Zorg en Zekerheid. Ook krijgen we de ruimte om zelf ons werk in te delen. Mijn werk kan hectisch zijn, met de nodige deadlines. Daarom blok ik momenten in mijn agenda om rust te creëren. Ook dat is onderdeel van positieve gezondheid! Maar ook het feit dat ik met mijn werk bijdraag aan betere zorg. Dat is voor mij werk met impact. Daar krijg ik ook energie van.  

‘“Ten tweede staat het gedachtegoed van positieve gezondheid staat centraal bij onze Zorginkoop. Met onder andere leefstijlinterventie worden dan verschillende gezondheidsproblemen aangepakt. Zo kan een gezondere leefstijl bij verzekerden met slaapapneu resulteren in een afname van hulpmiddelengebruik. Vanuit Zorginkoop maken we daarover afspraken met zorgaanbieders.” 

Ten derde zijn er elk jaar ‘summerschool’ of ‘winterschool’ lessen voor het personeel. Waarbij ook aandacht is voor positieve gezondheid in de vorm van yogalessen of mindfull lessen bij. Erg leuk!” 

“Binnen ons team weten we van elkaar wat er speelt en maken we gebruik van elkaars talenten.” 

Blij met baan, blijer door collega’s

Op de vraag hoe collega’s haar beschrijven hoeft ze niet lang na te denken. “Spontaan en ik praat graag, best handig voor inkoop, haha. Maar ik ben ook een perfectionist. Meestal heb ik daar geen last van.” Ze vertelt enthousiast over haar team collega’s.  

“Collega’s zijn heel belangrijk voor me. We hebben een klein team van 6 en kennen elkaar persoonlijk. We zijn op elkaars bruiloft geweest en kopen cadeautjes bij een verjaardag. Elkaar goed kennen betekent ook dat we goed van elkaar weten wat onze sterke eigenschappen zijn. Zo heb ik een collega die altijd met innovatieve ideeën komt. Dat inspireert. En ik ben dan diegene die het uitwerkt voor ons team. De praktische kant.“ 

“De cyclus van inkoop heb ik nu twee keer gedaan. Erg leuk. Elk jaar is het toch weer anders door andere leveranciers of marktomstandigheden. Ik heb een mooie baan. Ook dankzij mijn collega’s. Zij zijn heel belangrijk voor me en maken dat ik mijn werk doe in deze fijne werkomgeving. Ik zit hier perfect op mijn plek.”