“Een nieuwe functie eigen maken in een voor mij onbekend vakgebied. Bij Zorg en Zekerheid durfde ik het aan.”

Na acht jaar was Souad Reggani toe aan iets nieuws in haar carrière. En die zoektocht bracht haar in 2019 bij Zorg en Zekerheid. De plek waar ze het vertrouwde juridische werkveld inruilde voor een nieuwe functie als Medewerker Contractmanagement. Specifiek in het Inkoopteam voor secundaire inkoop. “Ik hoorde veel goede verhalen over Zorg en Zekerheid, dus toen ik deze kans kreeg ging ik ervoor. En als ik daar nu op terugkijk, ben ik trots dat ik die uitdaging ben aangegaan.”

De gok nemen

“Werken op een plek waar er goed voor de medewerkers wordt gezorgd. Dat zag ik zeker zitten toen ik werd gevraagd of ik aan een nieuwe functie in het Inkoopteam invulling kon geven. Toegegeven, dat vond ik best spannend. Ik kende dit vakgebied én de functie namelijk helemaal niet. Ik ben dus even gaan rondvragen bij bekenden en daar hoorde ik positieve verhalen over Zorg en Zekerheid. De prettige kennismakingsgesprekken waren voor mij een extra bevestiging om hier helemaal voor te gaan.”

Focus op ontwikkeling

“Toen ik in 2019 startte, kreeg ik de kans om dit vakgebied beter te leren kennen. Eén jaar later kreeg ik een opleiding voor Contract en- Leveranciersmanagement via NCOI van Zorg en Zekerheid aangeboden. Met die theorie ben ik vervolgens verder gaan bouwen om de functie nog beter invulling te geven. In mijn functie ben ik bezig met het beheren van afgesloten contracten door Zorg en Zekerheid. Mijn rol is vooral ondersteunend richting de Leveranciersmanager en de Inkoper. Samen geven wij invulling aan het inkoopproces. Ik heb een spilfunctie in het coördineren van de administratie van alle contracten. In mijn functie schakel ik continu met allerlei leveranciers, Budgethouders, Contracteigenaren en Managers. Ook ben ik bezig met de controleplannen. Het tijdig opvragen van Service Level Reports en van vereiste Assurance Rapportages is daar onderdeel van. Een veelzijdige baan? Absoluut. En die afwisseling past bij mij.”

Samenwerken is elkaar versterken

“Ondertussen ben ik alweer een paar jaar verder bij Zorg en Zekerheid. En wat heb ik hier al veel mogen leren! Sterker nog, ik leer letterlijk elke dag iets nieuws. Hoe cliché dat misschien ook klinkt. Samen met mijn collega’s ben ik continu aan het kijken hoe we onze processen efficiënter kunnen invullen. Met de nadruk op samen, want de drive om te blijven groeien als organisatie deel ik met al mijn collega’s. Dus als ik even wil sparren met andere afdelingen, dan staan zij daar ook open voor. Dat maakt mijn functie extra interessant, want ik schakel met allerlei afdelingen binnen Zorg en Zekerheid.”

Zodra ik iemand nodig heb om mee te denken over iets, dan staat er altijd wel iemand voor mij klaar.

Zorg en Zekerheid zorgt goed voor alle medewerkers

“Kort samengevat kan je dus zeker stellen dat ik hier goed op mijn plek zit. Er wordt goed naar mij (en naar alle andere collega’s) geluisterd. Wil je een opleiding doen of parttime werken? Dan kijk je samen met je leidinggevende naar de mogelijkheden. Zo heb ik onlangs een LEAN-Orange-training gedaan waar we flink inzoomden op het verbeteren van een proces in mijn eigen werkzaamheden. Wat kan nóg beter en hoe kunnen we dat samen realiseren? Daar heb ik allerlei collega’s van verschillende afdelingen voor benaderd. Het resultaat? We planden een sessie in om daar samen goed over na te denken. Nog zo’n voorbeeld om te laten zien dat ieders input ertoe doet binnen Zorg en Zekerheid. Ik zit hier in ieder geval goed op mijn plek. Op naar de volgende jaren bij Zorg en Zekerheid.”