"De functie van Commercieel Medewerker is voor mij de perfecte baan"

Stefano is in juni 2023 klaar met zijn hbo-studie Banking & Insurance. In september 2023 belooft hij trouw aan zijn verloofde. “Het wordt een feestelijke en kleurrijke dag”, zo vertelt hij. “Ik ben van origine Surinaams maar mijn overgrootouders komen uit India en hebben mij Hindoestaanse tradities meegegeven. ” Ook is hij trouw aan Zorg en Zekerheid. “Ik ben bij het bedrijf gekomen via een uitzendbureau. Het was de ideale bijbaan naast mijn studie. En in september 2022 kreeg ik deze fulltimebaan op Commercie aangeboden. Het is nu even druk, want ik ben bezig met mijn scriptie. Toch heb ik geen moment getwijfeld over deze doorgroeikans. Want de functie van Commercieel Medewerker is voor mij de perfecte baan. “

Relatiebeheer met de collectiviteiten

“Het werk als Commercieel Medewerker bestaat vooral uit relatiebeheer van de collectiviteiten portefeuilles. Met werkgeverscollectiviteiten krijgen werknemers korting op de zorgverzekering. Ook zijn er de voordelen van aanvullende dekkingen. Een belangrijke bonus voor werknemers en als werkgever draag je bij aan de gezondheid en welzijn van je medewerkers. Dus medewerkers vitaal houden en uiteindelijk ook de zorgconsumptie verminderen van verzekerden, dat is een win-win. Het beheer van de zorgverzekering doen wij vanuit Zorg en Zekerheid. Allemaal in de regio van Het Groene Hart. Want wij zijn de regionale zorgverzekeraar.” 

Duurzaamheid bij mezelf en bij Zorg en Zekerheid

Stefano’s scriptie gaat over de duurzaamheid van pensioenfondsen. Een onderwerp dat hem aan zijn hart gaat. “Duurzaam leven is belangrijk voor me. Zo ben ik een flexitariër en eet ik 4 dagen vegetarisch voor een beter milieu. Met thuiswerken bespaar ik de reiskilometers vanuit Den Haag naar Leiden. Daarnaast zet ik nu sneller een beeldscherm uit of doe de lichten uit. Ga bewust om met afvalscheiding en drink mijn koffie uit mijn eigen mok. Ook print ik zo weinig mogelijk. Alle kleine beetjes helpen en het begint bij jezelf.” 

“Maar de invloed van Zorg en Zekerheid als zorgverzekeraar en grote organisaties is vele malen groter. Met onze focus op ‘zorg zo dichtbij mogelijk’, verminderen we het reizen voor onze verzekerden. Om een voorbeeld te noemen. Maar ook het teveel aan afval bij ziekenhuizen is een groot probleem dat aandacht vereist. Deze overvloed aan afval komt voort uit hun activiteiten. Bijvoorbeeld medische procedures, diagnoses en behandelingen van patiënten, catering of algemene activiteiten zoals reiniging. Van bewustzijn creëren tot het stimuleren van duurzame praktijkimplementaties met financiële prikkels. Wij als zorgverzekeraar en mijn collega’s van Inkoop hebben daar invloed op. En de zorgvergelijkingswebsites beoordelen ons als verzekeraar ook steeds meer op het thema duurzaamheid.”  

“Duurzaamheid begint bij jezelf en het moet in je zitten. Wij als zorgverzekeraar hebben daarnaast ook invloed op de footprint van een 5 miljoen verzekerden.” 

Trots en een inspirerende werkomgeving

Stefano is trots op zijn werkgever. “Het bedrijf investeert volop in de medewerkers en dat is slim. Zo kan iedereen binnen Zorg en Zekerheid de green belt opleiding volgen. Hierdoor denken 9 van de 10 medewerkers in proces efficiency en wordt de Lean filosofie de universele taal binnen het bedrijf. Dat versterkt de organisatie en hiermee vergroten we de klantwaarde. Ook is het fijn dat Zorg en Zekerheid volop bezig is met organisatieontwikkeling. Een gepland, systematisch en langdurig proces van verandering en verdere ontwikkeling van ons bedrijf. En ik krijg naast mijn dagelijkse werkzaamheden de tijd en ruimte om hieraan deel te nemen. Daarom is Zorg en Zekerheid voor mij een inspirerende werkomgeving. “